Blog o zemědělské půdě

Cenné rady z oblasti investic do zemědělských a investičních pozemků.

5 kroků k prodloužení životnosti zemědělské techniky po sklizni
26.9.2024 - Lukáš Šanda
Přečteno 324x

Jak správně pečovat o zemědělské stroje?

Sklizňové období je za námi, pole jsou prázdná a je čas dát si na chvíli oddech. Pro mnoho zemědělců je však právě teď ideální okamžik postarat se o svou techniku, aby byla technika připravena na další sezónu. Údržba zemědělských strojů po sklizni je naprosto důležitá pro zajištění jejich dlouhé životnosti a bezproblémového fungování v dalších letech. Pojďme se podívat na jednotlivé kroky, které byste neměli při údržbě svých strojů vynechat.

Celý článek >>
Celkem 85 článků
Musím na stavební úřad při stavbě ohrady pro zvířata?
14.8.2024 - Miriam Vojtová
Přečteno 4952x

Pokud plánujete stavbu ohrady pro zvířata, jednou z prvních otázek, která vás pravděpodobně napadne, je, zda potřebujete povolení od stavebního úřadu. V tomto článku se zaměříme na klíčové informace, které vám pomohou se v této problematice zorientovat, a také na to, jaké typy ohrad se používají pro různé druhy zvířat.

Celý článek >>
Kompostování: co byste měli vědět?
25.7.2024 - Daniela Aghová
Přečteno 1053x

Určitě se vám na zahradě v průběhu roku vytvoří spoustu organického odpadu – například posečená tráva, plevele a na podzim zejména hodně spadaného listí. Tento odpad doplňte svým organickým kuchyňským odpadem a vytvoříte kompost, který se dá použít jako zemědělské hnojivo. V dnešním článku si ukážeme, jak se pustit do kompostování na zahradě.

Celý článek >>
Půdní bulletin 7/2024 – Naše letní témata
14.7.2024 - Miriam Vojtová
Přečteno 448x

Léto je v plném proudu a s ním i náš portál. Jaké témata právě teď řešíme? Jaké novinky se na našem portále dějí? Zveme vás do krátkého nahlédnutí pod pokličku portálu Půda v aukci díky našemu pravidelnému vydání půdního Bulletinu. Velmi děkujeme za vaši podporu a to, že máte zájem o naše aukce, články, příspěvky a komentáře.

Celý článek >>
AI v zemědělství: Jak pět moderních technologií mění odvětví
10.6.2024 - Miriam Vojtová
Přečteno 1102x

Umělá inteligence (AI) se stává klíčovým hráčem v moderním zemědělství, kde přináší nové způsoby, jak zvýšit efektivitu, udržitelnost a výnosy. Pojďme se podívat na konkrétní technologie a jejich přínosy. Možná vás překvapí, kam všude se AI může dostat a pomoci nejen v hospodářství, ale také k analýze a vyhodnocování efektivity zemědělství jako takového.

Celý článek >>
Zjistit cenu zemědělské půdy ZDARMA.
Odhad posíláme do 24 hodin.
Odhad ceny půdy